Ciri-ciri Teknikal Bangunan Modualr

Ciri-ciri Teknikal Bangunan Modualr
CIRI-CIRI TEKNIKAL BANGUNAN PASANG SIAP
DATA TEKNIKAL
KETAHANAN GEMPA BUMI
(Zon gempa bumi tahap pertama) Pekali pergerakan tanah: A0+0.4
KETAHANAN IKLIM
Production is made based on 3rd climate zone
BEBANAN SALJI
75 Kg/m2
KELAJUAN ANGIN
80 km/h (kabin haruslah tetap di atas tanah.
PEKALI TEBATAN DINDING DALAMAN
K: 0.45 Kcal/m²hC ( K: 0,53 W/m² K )
PEKALI TEBATAN DINDING LUARAN
K: 0.44 Kcal/m²hC ( K: 0,51 W/m² K )
BAHAN BESI PENCAHAYAAN
Erdemir 1311, (ST-37), Standard DIN EN 10147-00, struktur keluli bersalut zink digunakan.
KEPINGAN SIMEN
Ketumpatan: ~ 1300 kg / m³ kalis api, (B1 to DIN 4102 Part 1) Pekali konduktif haba (λ10 ˚ C dry)
EPS ( Expanded Polystyrene Foam)
TS EN 13163
KAPASITI MUATAN CASIS
200 kg/m² ( untuk binaan dua tingkat ) (dikira mengikut T.S 498 e.)
PEKALI TEBATAN BUMBUNG
K: 0.39 Kcal/m²hC ( K: 0.43 W/m² K )
PANEL DALAMAN DAN LUARAN
Panel luar dan dalaman dihasilkan daripada papan simen dua muka bersaiz 8x1250x2500 mm. Busa polisterina tegar berketumpatan 84mmx12 digunakan di antara papan simen sebagai penebat. Ketebalan panel luar adalah 10 cm dan panel dalaman adalah 6 cm dan ketinggian panel adalah 250 cm. Panel dinding paling berat di antara panel penuh, panel tingkap, panel pintu, panel ambang dari mana rumah pasang siap dibuat (panel pintu luar 125x250 cm) adalah 114 kg.
PANEL SENDI
Sebagai elemen khas, sendi U dan H bergalvani besi digunakan adalah bengkok dan digabungkan dengan cara sistem sambungan khas. Karat tidak akan berlaku kerana adanya lengkungan di bahagian tepi.
PEMBINAAN PEMBAWA
Kekuda bumbung, palang dan tiang bumbung diperbuat daripada besi berlgalvani berbantuk khas. Di sepanjang bangunan setiap 1250 mm kekuda keluli berbentuk khas ditempatkan dan di atas kekuda purlin keluli tergalvani khas dipasang. Bolt dan nat digunakan dalam pemasangan supaya bangunan dapat dibina semula. Pengeluaran sedang dilaksanakan di kemudahan pengeluaran moden kami dengan sistem sambungan lancar.
PEMBINAAN MEZZANINE
Pembinaan bingkai pembawa mezzanine diperbuat daripada profil keluli tergalvani khas. Lantai mezzanine ditutup dengan papan simen 16mm (cement-bonded particle board ). Di tingkat bawah, siling yang digantung berketebalan 80 mm (14 kg / m³) lapisan kapas kaca diletakkan sebagai penebat bunyi dan haba. Beban mezanin adalah 200 kg / m².
BUMBUNG
SISTEM BUMBUNG
Nilai kecerunan untuk atap gabel dan sistem kecuraman bumbung adalah 30%
LAPISAN DAN TEBATAN BUMBUNG
Diatas dari logam purlin, kepingan keluli trapezoid yang telah dicat diletakkan sebagai penutup bumbung. Corak jubin trapezoid yang dicat mengikut pilihan boleh digunakan. Penutup belakang gabel ialah panel PVC. Plat keluli tervalgani yang lebar dengan bolong digunakan. Untuk bumbung lembaran keluli tergalvani khas berbentuk diagonal digunakan. Palung air hujan berbentuk empat segi daripada PVC dan silinder aliran dengan aksesori juga digunakan. Pakung hujan dan aksesori diperbuat daripada lembaran keluli atas permintaan pelanggan.
SILING
Untuk siling yang meliputi papan gipsum berukuran 12 mm digunakan. Untuk penebat siling di atas papan gypsum siling yang digantung, kapas kaca 80 mm diletakkan. Di bawah gabungan casis bumbung, profil omega yang diperbuat daripada keluli tergalvani dikemaskan. Karat tidak akan berlaku kerana sudut tepi lembaran keluli berbentuk melengkung. Perlindungan PVC digunakan pada profil siling Omega mampu memberikan mereka pandangan estetik. Sendi papan gipsum yang diperbuat daripada unsur-unsur bahan aluminium yang dicat elektrostatik. Untuk tempat basahan, papan simen digunakan sebagai penutup siling.
PINTU
PINTU LUAR
Pintu keluli dengan bingkai logam berukuran90x200 cm . Untuk pintu luaran, silinder khusus, kelas pertama, kunci yang diperakui TSE digunakan.
PINTU DALAM
Pintu dalaman: saiz 80x200, bingkai keluli tergalvani, pintu kayu rekabentuk Amerika kayu putih. Pintu aluminium dan PVC boleh dipilih. Kunci terbina diperakui TSE digunkan.
TINGKAP
TINGKAP
120x100, 120x160 cm dan 60x40 cm (tetingkap transom) bahan berasaskan PVC dan TSE diperakui dan juga 60 siri. (Pilihan bingkai yang diperbuat daripada papan simen boleh digunakan di sekitar tingkap dan transom).
KACA BERGANDA
Semua kaca yang digunakan untuk tingkap ialah 4 + 16 + 4 double glazed, dan untuk transom kaca kabut digunakan.
Apabila pesanan dibuat semua pintu dan dimensi tingkap mesti dinyatakan
TANGGA
Dihasilkan daripada profil keluli tergalvani, yang dibentuk khas oleh mesin rollform. Tangga dipasang menggunakan sistem skru lancar. Setiap tetangga ditutup dengan kayu dan risers terbuka. Pemegang diperbuat daripada besi tempa perhiasan. Bahagian logam dicat dengan cat elektrostatik.Pilihan bolleh dibuat jika menginginkan tangga yang dihasilkan sepenuhnya dari kayu.
CAT
CAT LUARAN
Llogam bahagian luaran dicat lapisan berganda dengan cat minyak sintetik dua lapisan. Papan panel simen luaran permukaan dicat dengan cat akrilik. Untuk mastic dinding luaran digunakan di kawasan sambungan. Produk lukisan diperakui TSE juga digunakan di bangunan kami.
CAT DALAMAN
Permukaan papan simen dalaman dan papan gipsum siling dicat dengan cat plastik. Produk lukisan diperakui TSE digunakan di bangunan kami.
LAIN-LAIN
Kerangka terbentuk dari tekanan sejuk, bingkai purlin dan panel tidak dilapisi kerana ia dihasilkan melalui teknologi tiada kelim.
PEMASANGAN ELEKTRIKAL
PEMASANGAN ELEKTRIKAL
Pemasangan elektrik dipasang melalui plaster menggunakan kabel diperakui TSE.
KABEL
Pemasangan dipasang di atas plaster dan boleh dipasang secara mengikut keinginan.
FIUS
Bahan yang diperakui TSE digunakan.
LEKAPAN PENCAHAYAAN
Bahan yang diperakui TSE digunakan.
SUIS & SOKET
Soket dan suis yang diperakui oleh Tse digunakan
SAMBUNGAN LUAR
Meter elektrik, rod tanah dan sambungan luaran adalah tanggungjawab pembeli.
PEMASANGAN SANITARI
PEMASANGAN
Pemasangan dipasang di atas plaster dan boleh dipasang mengikut keinginan.
PERALATAN SANITARI
Bahan yang diperakui TSE digunakan.
PILI DAN PERALATAN PANCURAN MANDI
Bahan yang diperakui TSE digunakan.
PERPAIPAN
Paip air bersih diperbuat daripada PPRC dan paip air sisa diperbuat daripada PVC dan semua bahan adalah diperakui oleh TSE.
SAMBUNGAN LUAR
Meter air dan sambungan luaran adalah tanggungjawab pembeli.
ASAS BINAAN DAN KONKRIT
Kepingan konkrit (asas) perlu dilakukan mengikut pelan konkrit (dimensi asas) yang disediakan oleh Karmod. Kepingan konkrit dan kaji selidik tanah adalah tanggungjawab pelanggan. Bangunan itu dipasang ke tanah dengan sauh dan penambat besi. Sauh besi atau asas dawai keluli berlubang hendaklah disediakan. Pelanggan bertanggungjawab untuk semua operasi penggalian.
Technologies Building Prefabricated Technologies berhak untuk membuat pengubahsuaian pada Spesifikasi Teknikal.
 

WhatsApp

Hubungi

E-mail