Spesifikasi Teknikal Kabin Modular

Spesifikasi Teknikal Kabin Modular

SPESIFIKASI TEKNIKAL KABIN
KETAHANAN GEMPA BUMI Tahap Pertama
KETAHANAN IKLIM Tahap Iklim Zon Ketiga
BEBANAN SALJI 80 Kg/m²
KELAJUAN ANGIN 80 km/jam (kabin haruslah tetap di atas permukaan tanah)
BAHAGIAN KELULI ST 37 Besi Bergalvani
SIMEN BORAD TS EN 634-2 Kepingan Simen  - Ketahanan Api Kelas B
PENGASINGAN TS EB 13165 – Busa Polyurethane – Ketahan Api Kelas B
KAPASITI MUATAN CASIS 200 Kg/m²
ASAS
SISTEM Diaplikasikan pada pembinaan keluli berbentuk khas dan bahagian profil bergalvani sokongan tunggal. Tempat di mana kabin akan ditempatkan mestilah rata.
LAPISAN LANTAI PVC Mineflo berketebalan 2.5 mm digunakan sebagai penutup lantai di papan yang tidak berbau dan kalis api. Kepingan simen berketebalan 16 mm digunakansebagai penutup dasar kabin.
DINDING LUAR
SISTEM ACUAN Pembinaan keluli berbentuk khas dan acuan aluminium. Kabin diperbuat daripada panel sandwich polyester ditekan ke dalam acuan melalui teknologi pengeluaran automatik yang merupakan satu-satunya. Gas pelarut dikeluarkan dari panel sandwic gelcoat pada 50 ºC.
SISTEM PEMBUATAN KABIN Diperbuat daripada bahan poliester bertetulang gentian kaca sebagai panel sandwic polyurethane berdinding dua yang dirawat di dalam ketuhar pada 50 darjah. Setelah menanggalkan panel modular berbentuk khas bersama-sama, silikon neutral anti bakteria ditambah, yang melindungi kabin dari air, salji, debu, serangga dan bakteria. Di samping itu ia menjamin kebersihan dan struktur jangka panjang kabin.
LAPISAN PERMUKAAN LUAR Kalis radiasi ultraviolet, berasaskan poliester, warna luar putih, gelcoat berasaskan akrilik akustik digunakan, membolehkan kabin untuk dibasuh, anti hakisan, dan ciri-ciri tahan karat.
LAPISAN PERMUKAAN DALAM Kalis radiasi ultraviolet, berasaskan poliester, warna luar putih, gelcoat berasaskan akrilik akustik digunakan, membolehkan kabin untuk dibasuh, anti hakisan, dan ciri-ciri tahan karat.
TEBATAN DINDING Berkepadatan 40 berketebalan 35 mm, busa poliuretana disuntik dengan menggunakan 140 bar mesin buatan Itali.
DINDING DALAM
SISTEM Dihasilkan sebagai panel berbentuk khas yang diperbuat daripada poliester bertetulang serat kaca GRP dan busa poliuretana tegar disuntik.
LAPISAN PERMUKAAN DALAM Panel komposit terbentuk daripada warna akrilik Isoltalic khas yang berwarna putih terang (pendarfluor) dengan gelcoat dan gentian kaca bertetulang poliester.
TEBATAN DINDING Gas poliuretana tegar generasi baru berkepadatan 42 disuntik dengan ketebalan 35 mm menggunakan mesin tekanan tinggi di dalam panel, menyediakan tebatan bunyi dan berketahanan tinggi.
SPESIFIKASI UMUM DINDING LUAR
Permukaan luar dan dalaman panel kabin Karmod dihasilkan dari bahan gelcoat berwarna putih yang berketahanan untuk suhu antara +60 darjah dan -50 darjah. Panel luar dan dalaman tahan terhadap keadaan cuaca dan mempunyai ciri-ciri anti-menghakis. Panel kabin boleh dibasuh, tahan karat, tahan lasak, dan mudah dibersihkan.
BUMBUNG
SISTEM BUMBUNG Diperbuat daripada bahan poliester bertetulang gentian kaca sebagai panel sandwic polyurethane berkembar. Setelah menanggalkan panel bumbung modular yang berbentuk khas bersama-sama dengan bolt yang telah dikimpal, silikon neutral anti bakteria ditambah, yang melindungi kabin dari air, salji, debu, serangga dan bakteria. Di samping itu menjamin kebersihan dan struktur jangka panjang kabin.
TEBATAN BUMBUNG Busa Poliuretana berkepadatan 42 disuntik.
LAPISAN PERMUKAAN DALAM Kalis radiasi ultraviolet, berasaskan poliester, warna luar putih, gelcoat khas berasaskan akrilik akustik digunakan, yang membolehkan kabin dicuci, anti hakisan dan tahan karat.
LAPISAN PERMUKAAN LUAR Kalis radiasi ultraviolet, berasaskan poliester, warna luar putih, gelcoat khas berasaskan akrilik akustik digunakan, yang membolehkan kabin dicuci, anti hakisan dan tahan karat.
PINTU
PINTU LUAR Pintu PVC berwarna putih dengan kunci espagnolette. Berdimensi 71.5 x 184.5 cm dan kaca pintu berketebalan 4 mm digunakan. Melainkan diminta pelanggan, pintu adalah berwarna putih.
TINGKAP
TINGKAP Terdiri daripada bingkai aluminium berwarna putih salutan serbuk. Melainkan permintaan pelanggan, bingkai tingkap adalah berwarna putih.
KACA Kaca berketebalan 4 mm digunakan. Ini adalah untuk menyelamatkan pengguni kabin dari masalah kerosakan tingkap.
CAT
BAHAGIAN KELULI Dari saiz 150 x 150 hingga 270 x 270 saiz 1.5 mm profil keluli bergalvani tebal digunakan untuk casis. Untuk kabin saiz atas 270 x 270 casis akan diperbuat daripada profil dan satu lapisan cat utama Rapid digunakan.
PEMASANGAN ELETRIK (Dikumpul di bahagian lapisan sudut dalam)
KABEL 3x2.5 kabel NYM untuk 2000 W 220 Volt kuasa elektrik, dan 2x1.5 diperakui oleh TSE (Turkish Standards Institute), kabel kelas pertama digunakan untuk pencahayaan.
FIUS FIUS Diperakui TSE , jenama kelas pertama fius 16 Ampere digunakan.
PEMASANGAN PENCAHAYAAN Diperakui TSE, jenama kelas pertama digunakan.
SOKET DAN SUIS Diperakui TSE, jenama kelas pertama digunakan.
SISTEM SANITARI (Pemasangan Permukaan)
BARANG SANITARI BARANG SANITARI Diperakui TSE, jenama kelas pertama digunakan.
PAIP AIR BERSIH PAIP AIR BERSIH Diperakui TSE, jenama kelas pertama digunakan.
PAIR AIR SISA PAIR AIR SISA Diperakui TSE, jenama kelas pertama digunakan.
AKSESORI PILIHAN
Countertop, meja, rak, sinki, tirai, kipas pengudaraan, partition dalaman dan tandas adalah aksesori pilihan yang boleh ditambah atas permintaan.
PENGHANTARAN
Jika ianya mustahil untuk diangkat menggunakan kren, terdapat casis istimewa yang membolehkan pengangkutan menggunakan forklift atau transpallet. Kenderaan mesti mendekati mengikuti sejauh mana kabin itu akan diturunkan.
Technologies Building Prefabricated Technologies mempunyai hak untuk membuat pengubahsuaian dalam Spesifikasi Teknikal.
 

WhatsApp

Hubungi

E-mail